2024 – Cele mai ”hot” trenduri de nuntă

De la an la an, trendurile se schimă cu o rapiditate amețitoare. Ce era ”cool” anul trecut, anul acesta este istorie. Totuși, câteva din trendurile vechi au reușit să râmână de actualitate. Daca ai spus ”DA” și te pregătești de nuntă, articolul de mai jos este pentru tine. Citește-l cu atenție, iar daca ai întrebări sau crezi că este prea mult de gestionat pentru tine, te așteptăm în atelierul magic de la Urban Tale. Un wedding planner cu experiență îți va raspunde la orice întrebare și te poate ajuta cu organizarea nunții tale, astfel încât să includă trendurile actuale și să le potrivească personalității tale.

Să- dăm bătaie!

Cele mai ”hot” trenduri de nunta.

Culori îndrăznețe și decoruri impunătoare

Anul acesta lăsăm în urmă culorile neutre și cele pastel și spunem bun venit culorile înrăznețe și tonurilor de culoare putenice. Aceste noi tendințe se vor regăsi în toate aspectele unei nunți de la ținute, la aranjamentele florale, invitații, decoruri, torturi și multe altele.

Anul 2024 se anunță a fi un an al contrastelor. Nuanțele calde de pământ, paletele de culori puternice și îndrăznețe, tonurile monocrome cu accente excentrice, iată câteva direcții atunci când vine vorba de culoare. Și ca să fim și mai specifici, conform specialiștilor culorile anului sunt: Peach Fuzz (culoarea anului 2024 conform Pantone), Marseille Blue (culoarea de nuntă pentru 2024 conform Brides), nuanțele îndrăznețe de roșu, magenta și roz, exoticele nuanțe de auriu, portocaliu și muștar, dar și proapetele nuanțe de verde curd și jucăușele nuanțe de liliac și mov.

Petrecerile de nuntă intime

Început anul trecut, trendul nunților intime, calde și prietenoase, prinde din ce în ce mai bine în fața nunților mari cu sute de invitați. O nuntă intimă îți va da posibilitatea să te bucuri din plin de acest moment și să petrecei timp de calitae cu toți invitații.

Nunțile intime pot avea ca loc de desfășurare locații care ies din tipare: o grădină boemă, o vilă istorică, o galerie de artă, un hambar sau o cramă.

Weekend-ul de nuntă

America ne-a inspirat mereu. Cel puțin odată în viață am visat cu ochii deschiși la America. Am admirat mereu nunțile lor și toate pregătirile pentru acest eveniment special. În 2024, America ne aduce weekend-ul de nuntă, așa că ține cont de acest trend. Îți va da posibilitatea să te bucuri mai mult timp de nunta ta și te va ajuta să programezi ”ritualurile de nuntă” pe mai multe zile.

În primul rând identifică locațiile de nuntă care oferă facilități de cazare sau în apropierea cărora se găsesc facilități de cazare. Ține cont de faptul că vei petrece un weekend întreg alături de invitații tăi, de accea locația trebuie să ofere și facilități de relaxare și petrecere a timpului liber.

Destination Weedings

Pentru că tot am vorbit de weekend-ul de nuntă, este cazul să vorbim și despre destination weddings, acest trend care a început acum câțiva ani și care este din ce în ce mai apreciat. Ideea de a te căsători pe o plajă din Grecia sau în grădina unui castel din Italia este una foarte romantică ce vine la pachet cu peisajele spectaculoase.

Nunta este un evenimente ce se întâmplă odată în viață (sau așa se presupune 😊), tocmai de aceea acest moment se vrea a fi unul unic prin alegerea unei locații de nuntă, care îți este aproape de inimă și care se transformă într-o experiență unică, atât pentru tine cât și pentru cei invitați la nuntă.

Divertisment de calitate

Divertismentul de calitate joacă un rol important în crearea unor experiențe unice, memorabile pentru cei care participă la nuntă. Anul acesta se pune accent pe muzica live. Poți opta pentru un band, un saxofonist, o violonistă sau o solistă. Muzica live adaugă o notă dinamică petrecerii de nuntă, invitații energizați de notele muzicale se vor distra până dimineață dansând pe melodiile lor preferate.

Poți opta și pentru un altfel de divertisment. Un magician care, spre exemplu, face trucuri cu cărțile de joc, acesta poate fi un moment vesel și foarte apreciat de invitați. Un caricaturist care va desena portretele invitaților într-o manieră comică, iată și o modalitate de a le oferi invitaților tăi o amintire specială de nuntă.

Cabina foto 360 este un mod interactiv de a distra invitații, care, la fel ca și portretele caricaturiștilor, fotografiile se pot transforma în amintiri prețioase de la nunta ta.

Meniuri Personalizate

Un alt trend important al anului 2024 este reprezentat de meniurile personalizate. În locul meniurilor tradiționale cu trei sau patru feluri de mâncare, poți opta pentru un bufet suedez sau, și mai bine, pentru chef station (chef station sunt acele stații de lucru unde bucătarii prepară live diferite preparate culinare) unde se pot servi preparate diferite de la paste, buritos, la salate, brânzeturi și mezeluri, burgers, dulciuri și multe altele.

Un ”must” al petrecerilor de anul acesta este barmanul profesionist. Acesta vă poate crea cocktailuri diferite și chiar un signature cocktail inspirat din poveste ta de dragoste. De asemenea, multe cupluri vor opta pentru shot-uri în locul toast-ului cu șampanie.

Fotografia și filmul de nuntă

Fotografia și filmul de nuntă au evoluat foarte mult în ultimii ani, astfel că sunt posibile captarea unor imagini impresionante și realizarea unor videoclipuri unice. Vremea portretelor și a fotografiilor studiate a trecut. Acum se pune accent pe fotografiile spontane, pe instantanee, pe ceea ce este cu adevărat esența unui eveniment special. Filmul de nuntă realizat în stilul unui documentar permite surprinderea unor cadre autentice, încărcate de emoție și bucurie pură.

Poți opta și pentru fotografii și videoclipuri alb-negru sau pentru cele retro, în stilul anilor 90. De asemena, fotografiile blur motion vor fi și ele prezente.

Creatorii de conținut

Pentru că tot am vorbit despre fotografia și filmul de nunta, trebuie să vorbim neapărat și despre creatorii de conținut. Creatorii de conținut reprezintă un serviciu adițional și sunt cei care vor surprinde cu camera unui telefon momentele din ”spatele scenei” sau cadre spontane pentru a fi postate în social media. Poți da această sarcină unui prieten sau poți opta pentru un creator de conținut specializat.

Source: Pinterest

Printurile de nuntă

Anul acesta observăm o atenție sporită oferită invitațiilor, meniurilor și a tot ceea ce înseamnă print. Acestea stabilesc tonul și le oferă invitaților o ideea asupra a ceea ce urmează să descopere la nunta ta.

Invitațiile de nuntă pictate oferă o notă personală, romantică și devin amintiri prețioase pentru invitați. De asemnea, invitațiile cu monograme sunt în tendințe anul acesta.

Un alt trend care pare să devină popular este ziarul de nuntă. Aici poți să scrii povestea de iubire și poți trece toate momentele importante, mai ales dacă nunta ta se va desfășura pe câteva zile.

Lumânările Parfumate

Un alt trend interesant al anului 2024 este reprezentat de lumânările parfumate, ce aduc o notă parfumată nunții. De cele mai multe ori se opteză pentru lumânări personalizate, ce aduc în prim plan arome inspirate din povestea de dragoste a mirilor.

Anul 2024 vine cu multe trenduri, iar accentul este pus pe miri, pe comfortul lor, pe bucuria de a fi împreună, de aceea petrecerile de nuntă vor fi intime, locațiile de nuntă vor fi spectaculoase, iar petrecerea va fi una memorabilă.

Bragaru Elena
Bragaru Elena
Articole: 3